Turkse vriendenkoffie

Onder het motto ‘Turkse koffie: de smaak van 500 jaar vriendschap’, trekt de Turkish Coffee Truck door Nederland. Tot en met zaterdag 25 mei bezoekt de truck Nederlandse universiteiten en restaurants en wordt er gratis koffie uitgedeeld. De koffie is afkomstig van de oudste koffieproducent van Turkije: Kurukahveci Mehmet Efendi. De tour wordt georganiseerd in samenwerking met het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme.

Turkish Coffee Truck rijdt tot 1 juni door Europa. De Turkse koffiedames delen gratis koffie uit op een aantal grote universiteiten, waaronder de Universiteit van Utrecht op donderdag 23 mei en de Erasmus Universiteit in Rotterdam op vrijdag 24 mei.

“De Turkish Coffee Truck is een initiatief van vrijwilligers met als doel de Turkse koffiecultuur te promoten, nieuwe vriendschappen te sluiten en koffieliefhebbers dichter bij elkaar te brengen”, vertelt oprichtster en initiatiefnemer Gizem Salcigil-White. “Daarnaast is het een manier om 400 jaar diplomatieke relaties tussen Nederland en Turkije te vieren en 50 jaar Turkse migratie naar België”. Zowel in Turkije als in Nederland is koffie onderdeel van de cultuur en voor vele een dagelijks ritueel.

Volg de Turkish Coffee Truck via www.turkayfe.org/index.php/trackermap en www.mobileturkishcoffeetruck.org

 

Lees ook:  Koffie uit de kraan

4 comments on “Turkse vriendenkoffie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *