Smeltende kerncentrale

We schreven al eerder over de stralende blokkendoos van Maykel Roovers. Hij had echter nog meer inspiratie en komt nu met de Cooltower Candles, een kaars in de vorm van een koeltoren typerend voor kerncentrales.

De ontwerper zegt er zelf over: “Door alle ophef die er nog steeds wereldwijd speelt rondom kerncentrales associëren veel mensen deze nog altijd met gevaar en ellende . Het meest herkenbare en waarschijnlijk hierdoor ook het meest omstreden van kerncentrales zijn de koeltorens. Als ontwerper
zet juist dit mij aan het denken. Waarom? Het massale, de kleur ? Puur gekeken naar de vormentaal, los van het geheel vind ik een koeltoren juist prachtig. Duidelijk in vorm , sober in kleur en zonder opsmuk. Daarnaast heeft een koeltoren puur esthetisch gezien zoveel meer, de stoom/rook geeft het een nog meer eigen karakter en laat de koeltoren als het ware leven.”

En in geval van de Cooltower Candles komt er juist een heel sfeervol rookpluimpje uit. Een echte meltdown in je woonkamer.

Lees ook:  Stenen zonnebril

6 comments on “Smeltende kerncentrale

  1. Kernenergie is een goede energiebron zolang het proces goed en veilig wordt beheerst. Wanneer er problemen ontstaan met de installatie kunnen de gevolgen vernietigend zijn. Het proces is technisch gezien wel te beheersen zolang er voldoende controle wordt uitgevoerd. Maar een natuurramp heb je niet in de hand. De situatie in Japan is daar een duidelijk voorbeeld van. Nu lekt er iedere dag zwaar besmet water in de zee. Japan zoekt koortsachtig naar oplossingen . Nu kan men achteraf over de situatie in Japan conclusies trekken. De belangrijkste conclusie die ik trek is: een natuurramp heb je niet in de hand, wees daarom voorzicht met het plaatsen van kerncentrales op risicovolle plaatsen (zoals bij de zee en langs breuklijnen in de aardkorst). Ook Nederland is als lang niet helemaal vrij van risico’s. Wanneer de dijken bezwijken staat ons land ook voor een groot deel onder zeewater. De waterdruk vernietigd menig gebouw en daarmee ook een kerncentrale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *