Zeewierlamp

Ik wist het niet maar zeewier heeft de toekomst. En niet alleen in sushi. In potentie kan dit eiwitrijke gewas traditionele voedingsbronnen als maïs, rijst en tarwe op termijn vervangen. Extra voordeel is dat het op zee eenvoudig en duurzaam te verbouwen is. Bovendien is er groene energie uit wier te halen. Uitgestrekte zeewiervelden aan de kust zijn mogelijk ons voorland. De Israëlische ontwerper Nir Meiri neemt alvast een voorschot op deze ontwikkeling en gebruikt zeewier in zijn ontwerpen. De kap van zijn Marine Light is namelijk gemaakt van zeewier. Hij drapeert het verse zeewier op een metalen frame waarvan de robuuste voet een lichtbron bevat. Als het wier vervolgens droogt en krimpt neemt het de gewenste vorm aan. De combinatie van de organische vorm en het grillige patroon van het wier geeft deze lamp een onbetwist groen karakter.

Lees ook:  Zoals het klokje thuis tikt

5 comments on “Zeewierlamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *