Stamtafel

Je ziet ze nog wel eens in oude, bruine kroegen: De tafel waar alleen vaste gasten mogen zitten. Echter kom je daar pas achter als je er zelf per ongeluk gaat zitten. Landen als Duitsland en Oostenrijk zijn er duidelijker over. Daar staat een bordje ‘Stammtisch’ om aan te geven dat je hier niet zomaar moet gaan zitten, maar enkel op uitnodiging welkom bent. Vader en zonen Rombouts maken het nog makkelijker: zij maken een robuuste tafel van een echte boomstam. Voor vaste, en onregelmatige gasten.

Rombouts is een Nederlandse meubelmakerfamilie die veel met karaktervol hout werk. De boomstamtafel is gemaakt van twee massief eiken bladdelen die zijn gespiegeld aan elkaar, ofwel ‘livre ouvert’. Het gezin zoekt de Franse boomstammen zelf uit, en kijken daarbij vooral naar kwaliteit en een fraaie houtnerfstructuur. De zijkanten van de boomstamtafel hebben een natuurgegeven, grillige verloop. De bast wordt van het hout afgezaagd en wat overblijft is de vorm van de boom. Het onderstel is gemaakt van staal afgewerkt met blanke lak en daardoor goed beschermd tegen roest.

Lees ook:  Fatboy smartphonelader

2 comments on “Stamtafel

  1. Wow heel stoer.

    Heb je misschien een linkje naar de website van Rombouts waar ik de tafels eventueel zou kunnen kopen?

  2. Erik van de Nadort

    Dag Erik, de link staat in de tekst. Ze hebben een webshop waar je een en ander kunt vinden. http://www.harrierombouts.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *