Houten messen

Blinkende stalen messen in een blok of aan een magneetstrip geven een standaardkeuken al snel een professionele uitstraling. De traditionele uitvoering van keukenmessen was voor de design consultants van het Canadese bureau The Federal echter te kil en te klinisch. Zoals een bedrijf uit Canada betaamt, kozen de ontwerpers voor een nieuw design met een hoofdrol voor hun nationale trots: de esdoorn. Het gebruik van dit fraaie hout blijft dit keer niet beperkt tot het handvat. Ook een groot deel van het snijvlak van de Maple Set is van hout gemaakt. Het effect is verrassend. Hoewel het metalen lemmet nog steeds de aandacht trekt, geeft het esdoornhout de messenset een warme, bijna vriendelijke uitstraling. Volgens de makers zorgt het lichte materiaal er ook voor dat de messen zeer goed in de hand liggen. In het ontwerp is natuurlijk rekening gehouden met de hygiëne-eisen voor werken met etenswaren. Door de speciale coating is de set makkelijk schoon en bacterievrij te maken. Helaas zijn er alleen nog prototypes. Wat mij betreft kunnen deze schitterende messen niet snel genoeg op de markt komen.

Lees ook:  Comeback van de GIF

4 comments on “Houten messen

  1. Deze messen zijn inmiddels te koop via http://www.japansemessen.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *