DesignerCafe Utrecht

Het DesignerCafe is een winkel/modeplatform gelegen in hartje Utrecht dat high fashion designs van verschillende jonge Dutch designers maakt en verkoopt. Daarnaast worden in het eigen atelier ook een DesignerCafe collectie gemaakt. Door hiervoor jong talent van eigen bodem aan te trekken, kiest het DesignerCafe voor bewust ondernemerschap, waarbij eigenheid en het geven van een kans aan upcoming talent een belangrijk onderdeel van het concept van het Utrechtse modeplatform is.

CONSTRUCT
Naast collecties van upcoming Dutch designers (o.a. Like This, Esther Vijftigschild en Atelier do Sapato) is in de winkel, en op de webshop, ook de eigen DesignerCafe collectie te koop onder de naam CONSTRUCT. Hierbij kan je als klant een kant-en-klaar prefab item kiezen om vervolgens je eigen gewenste pasvorm, kleur en lengte te selecteren.

MNMLSM
Het aangaan van samenwerkingen die in eerste instantie niet voor de hand liggen is ook onderdeel van het DesignerCafe-concept. Zo geeft de winkel met de MNMLSM collectie ontwerpers de kans kledingstukken mee vorm te geven. Hierbij kruisen verschillende disciplines elkaar. WorkingBert was de eerste ontwerper die werd uitgenodigd voor deze collectie. Zijn muurschilderingen zijn onder andere te vinden in kantoorpanden en ziekenhuizen.

Naast de collecties die worden verkocht organiseert DesignerCafe ook workshops en events. In het atelier waar normaal gesproken de collecties worden gefabriceerd worden naai-, en breiworkshops gegeven. Ook het maken van een eigen designerjurkje behoort tot de mogelijkheden.

Wil je kortom helemaal up-to-date zijn op Dutch Fashion Design gebied, houdt dan de website van DesignerCafe goed in de gaten. Of loop natuurlijk gewoon eens de winkel binnen, wanneer je in Utrecht bent of woont.

 

Lees ook:  Een kopje koffie met een jeans 'on the side'

 

Categories Design Style

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “DesignerCafe Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *