Romantisch Boedapest

Het is alweer bijna 14 februari, oftwel Valentijnsdag. Of je die dag nu wel of niet onzinnig vindt, feit is dat het toch altijd stiekem wel heel leuk is om (tegen je verwachting in) iets te krijgen van een aanbidder. Voor lovebirds die van Sint Valentijn echt een speciale dag willen maken, is een city-trip naar Parijs, dé stad van de liefde, een logische keuze. Echter, waarom niet een keer naar een andere, bijzondere en romantische stad in Europa gaan?

Een meer dan prima en alternatief voor Parijs is bijvoorbeeld Boedapest. Budgetwijs ook een goede keuze want je kan hartstikke goedkoop vliegen naar deze stad. De hoofdstad van Hongarije is met haar 1,7 miljoen inwoners al eeuwen een van de belangrijkste én mooiste steden van Centraal-Europa. De rivier de Donau splitst de oude stad in twee delen, Boeda en Pest. Voor een energieke, levendige sfeer moet je in Pest zijn. Ben je juist op zoek naar rust en een stukje natuur, ga dan naar Boeda.

Kenmerkend voor Boedapest zijn de imposante bruggen die de twee delen van de stad met elkaar verbinden. Daarnaast is het Parlementsgebouw aan de oever van de Donau niet te missen. Met name ‘s avonds is dit gebouw prachtig, wanneer het helemaal uitgelicht is. Ook een bezoek aan de thermen moet je zeker niet overslaan. Naar een thermaal bad gaan is voor vele Hongaren namelijk onderdeel van hun dagelijkse leven.

Voor een romantisch diner kan je terecht in een van de vele leuke restaurantjes die Boedapest rijk is. Ga bijvoorbeeld naar Menza, waar je in retro-stijl van de traditionele keuken kan proeven. Ga je meer voor een hip diner bij kaarslicht, reserveer dan een plekje bij restaurant 21. Om de avond af te sluiten kan je naar Bar Domby gaan en neerploffen met een heerlijke cocktail. Of je danst natuurlijk samen de nacht in op A38 Boat; een vrachtschip dat omgetoverd is tot bar/dancing. Boedapest is hoe dan ook een Valentijn-avontuur om nooit te vergeten!

Lees ook:  8 x slapen in de Nederlandse natuur

Hoewel we als DailyCappuccino enthousiast zijn over deze city-trip, willen we wel opmerken dat deze post dit artikel tot stand is gekomen in samenwerking met WTC.

Categories Events Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Romantisch Boedapest

  1. Leuk verhaaltje…

  2. Pingback: Budget Valentijn | Lifestyle Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *