Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Magnetronkoffie

In 30 seconden een espresso uit de magnetron. Menig barista zal je stomverbaasd aankijken bij deze uitspraak. En over smaak hoef je het dan al helemaal niet meer  te hebben. Veel verder dan een kleffe sloot instantkoffie zal de beleving niet komen. Toch kun je sinds kort ook in de magnetron een acceptabele espresso maken. Het principe is gebaseerd op de klassieke percolator. Door water te verhitten wordt er stoom door een koffiereservoir gejaagd. Een eenvoudige, praktische en snelle manier.

De Duitse broers Christof en Hendrik Meyl hadden voor hun percolator blijkbaar niet altijd een fornuis of kampvuur tot hun beschikking. Dus ontwierpen ze een magnetronvariant: de Piamo Espresso Maker. Het werkt hetzelfde als een percolator, alleen doe je nu het water bovenop. Voor de koffie heb je de keuze tussen een pad of losse espressomaling. De eenvoud van het procedé komt ook naar voren in de vormgeving, waar de designers van LUNAR voor tekenden. Zij vonden dat alle bestaande varianten een goedkope aanblik en grip hadden. Dat geldt zeker niet voor de Piamo. Het design is strak en functioneel en zou een extra dimensie aan de drinkervaring geven. Of dat hardcore baristas over de streept trekt, is de vraag. Maar als jij een goed bakkie espresso uit je magnetron wilt toveren, is je investering nog welkom.

3 comments on “Magnetronkoffie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *