Like! Social travelling

Wat doen we tegenwoordig niet meer via de online wereld? Het oneindig delen en checken van ‘boeiende’ dagelijkse bezigheden en gedachtespinsels ondersteund door foto’s en filmpjes is alweer bijna net zo normaal als het poetsen van je tanden. En er is weer een nieuwe online hype bij: het zogeheten social travel.

Steeds meer mensen speuren bemiddelingswebsites als www.couchsurfing.org, www.wimdu.nl en www.guidedbyalocal.com af om zo in contact te komen met de lokale bevolking.

Bij social travel gaat het om een unieke, persoonlijke beleving van je vakantie. Ver van de massahotels waar een buffet uit friet en frikadellen bestaat en je letterlijk moet vechten met een van de vele andere aanwezige Hollanders om een ligbed te bemachtigen aan het aanwezige minuscule zwembad.

Via bovengenoemde bemiddelingswebsites kun je op zoek naar een (lowbudget) logeerplaats bij een local thuis of naar een enthousiaste local die graag de meest originele en bijzondere tips en weetjes over de desbetreffende vakantiebestemming met je deelt. Een leuke manier dus om culturen en mensen te leren kennen en af te wijken van de populaire boulevards, restaurantketens en overvolle stranden!

Dit is een gastblog van Vivienne Driessen. Vivienne studeerde Communicatie in Eindhoven en Interculturele communicatie in Utrecht. Momenteel is ze werkzaam als Marketing & communicatie adviseur bij DELA.
Naast interesse in het marketing- en communicatievak heeft ze ook belangstelling voor mode, reizen, eten & design in de breedste zin van het woord. Vivienne is ook te vinden op Facebook:http://www.facebook.com/vivienne.driessen/

Lees ook:  Tips voor een healthy vakantie, waardoor jouw summerbody in shape blijft

0 comments on “Like! Social travelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *