Lego-kunst

Lego is cool. Altijd geweest. Dat heeft ook menig kunstenaar ontdekt en sculpturen van lego-steentjes zijn niet uniek. De Legoland-parken ter wereld zijn niet voor niets populair. Een van de meer spraakmakende kunstenaars aan dit front is Nathan Sawaya. Hij maakt uiteenlopende werken, maar het wordt pas echt bijzonder als hij samenwerkt met fotograaf Dean West. Hun gezamenlijke expositie In Pieces start eind deze maand in New York. Hier zijn de sculpturen en de foto’s te zien waarin de creaties zijn verwerkt.

De bouwwerken zijn prachtig, maar de foto’s zijn ongekend. Alledaagse situaties zijn vastgelegd, maar enkele elementen zijn van Lego. Alleen is dit zo natuurgetrouw gedaan, dat je het bijna niet ziet op het eerste gezicht. Zie hier een impressie van In Pieces. En mocht je in New York zijn komende maand, ga kijken.

Lees ook:  Filmische architectuur

2 comments on “Lego-kunst

  1. Pingback: Kunst van Lego | Lifestyle Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *