Geen rugtas

Nederland is een fietsland. Maar soms is dat lastig. Als je besluit om spontaan boodschappen te doen. Voor je het weet loop je onhandig te stoeien met een boodschappentas aan je stuur. Onhandig, gevaarlijk en ook nog eens milieuonvriendelijk. Dan maar nooit meer spontaan boodschappen te doen?

De oplossing heet Notabag. Het is geen tas, geen rugzak: het is een tas én een rugzak. Als je hem niet nodig hebt, vouw je hem op tot een klein pakketje. Gebruik je hem wel, draag hem dan met je mee. En als je dan spontaan langs de toko gaat, doe je hem gewoon op rug en heb je een fijne, kekke rugzak bij je in felle kleuren ontworpen door de Italiaanse modeontwerpster Ilaria Gregianin. Plus: aan de binnenkant zit een klein extra vak voor je portemonnee of sleutels.

Het concept is bedacht door de in Duitsland woonachtige grafisch ontwerper Adnan Alicusic. Tot en met begin januari zamelde hij samen met Ilaria Gregianin geld in via Kickstarter. Het duo haalde ruim twee keer zoveel geld op als verwacht. Zodra al die bestellingen verwerkt zijn, zijn de tassen te koop via www.notabag.com. De prijs ligt dan rond de 10-15 euro.

Dit is een gastblog van Stefan Meeuws. Stefan studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Nijmegen en werkt vandaag de dag bij een crossmediaal communicatiebureau. Zijn favoriete instrument is de akoestische gitaar, zijn favoriete stad is Londen. Hij blogt op ditisstefan.nl en werkt daarnaast al tien jaar aan een fansite over zijn favoriete band. Hij tweet over deze en andere dingen op @StefanMeeuws

Lees ook:  Fast Coffee

2 comments on “Geen rugtas

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *