Fietsmand nieuwe stijl

De 25-jarige designer Faris Elmasu, woont en werkt in San Francisco. Faris is al sinds jongs af aan gek op fietsen en zag daardoor later, als designer, de kans om een zo minimalistisch en tegelijk praktisch mogelijke ‘fietsmand’ te ontwerpen. Zo ontstond het idee voor de Bent Basket.

De Bent Basket bestaat uit slechts 5 stukken hout die door middel van een vacuüm-techniek zo gebogen worden zodat er een mand-vorm ontstaat. De nylon stretch-banden die hij hierover spant zorgen ervoor dat je vrijwel alles in de Bent Basket kan meenemen. Of zoals Faris het zelf op zijn site uitlegt:

Each bent basket is handmade from bent white oak veneer, an aluminum frame and stretchy nylon straps. Designed and tested in the streets of San Francisco.”

Wil jij ook zo’n praktische en tegelijk stijlvolle Bent Basket? Dan moet je wel nog even geduld hebben. De Bent Basket is namelijk nog niet zo heel lang geleden in productie genomen, nadat het concept vol lof was ontvangen. Wel kan je er alvast 1 aanvragen door een mail te sturen naar faris@bentbasket.com!

Lees ook:  Homemade peanut butter
Categories Design Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Fietsmand nieuwe stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *