Sneeuwfiets

De meeste Nederlanders gebruiken alleen sneeuwkettingen als ze op wintersport zijn. Als het een keer extreem sneeuwt in ons land, kom je met de auto een heel eind op winterbanden. Een fietstochtje in de sneeuw is echter een hachelijke zaak. Hoewel gemeenten flink strooien om fietspaden begaanbaar te houden, blijft het glibberen, schuiven en glijden. Een valpartij is lastig te voorkomen. De Nederlandse designer Cesar van Rongen, maakt een eind aan dit gevaar met zijn sneeuwkettingen voor de fiets.

Een combinatie van rubber en spikes zorgt dat je grip hebt op ijs en sneeuw. Volgens de instructievideo zijn ze in een minuut geïnstalleerd. Snel op pad dus. En, belangrijk voor Daily Cappuccino, het ziet er nog eens heel aardig uit ook!

 

Petrick de Koning is initiatiefnemer van DeKoningschrijft. Als hij niet met content bezig is, geniet hij het liefst van design dat uitblinkt in eenvoud. Bij voorkeur duurzaam en gemaakt van natuurlijke materialen.

Lees ook:  Opblaasmeubels

3 comments on “Sneeuwfiets

  1. Sneeuwkettingen zijn in principe in alle landen toegestaan, op voorwaarde dat ze verwijderd worden wanneer ze het wegdek beschadigen. Je plaatst ze best ook op de aangedreven wielen. Op plaatsen waar sneeuw ligt, kan door verkeersborden duidelijk aangegeven worden dat je de sneeuwkettingen verplicht moet gebruiken. Als je dit niet doet en je wordt gecontroleerd door de politie, dan loop je het risico van een fikse bekeuring. Onder extreme omstandigheden kunnen sneeuwkettingen zelfs verplicht worden op de snelwegen. Die verplichtingen gelden ook voor 4×4-wagens, vrachtwagens en autocars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *