Rozenkelims

Een Kelim  is een handgeweven tapijt die je zowel als vloer- als wandkleed kan gebruiken. Kelims zijn veelal van oosterse oorsprong, van de Balkan tot Pakistan, en naar alle waarschijnlijkheid is het de vroegst bekende vorm van tapijtkunst. Bijzonder aan de Kelim is dat de patronen aan beide zijden meestal gelijk zijn, er is dus geen voor- of achterkant. Daarnaast is geen enkele Kelim hetzelfde, ieder kleed is uniek en heeft een eigen verhaal.

Een van de mooiere soorten Kelims, zijn de Moldavische Rozenkelims. Het waren deze Kelims ook waar Jeroen en Ebru (zelf Turkse van origine) op slag verliefd op werden. Een aantal jaren geleden kocht het stel op het Turkse schiereiland Datça namelijk een oude olijfoliefabriek op om deze om te toveren tot vakantievilla. In de zoektocht naar geschikte meubels en accessoires voor in deze villa, ontdekten ze in Datça de oude Moldavische Rozenkelims.

Omdat Jeroen en Ebru er achter kwamen dat er in Nederland maar weinig winkels zijn die de Kelims verkopen, besloten ze op zoek te gaan naar een leverancier en de Rozenkelims zelf te gaan verkopen. En met succes!

Naast Kelims kan je in de online shop van Jeroen en Ebru ook kussens en andere accessoires kopen.

Lees ook:  Heerlijke taartjes van karton
Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Rozenkelims

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *