Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Vangst van de dag

Dit is een gastblog van Petrick de Koning, initiatiefnemer van DeKoningschrijft

Helaas zwerft er in onze oceanen veel meer dan vis alleen. De wereldzeeën zijn inmiddels een vergaarbak voor plastic afval. Als die rotzooi na verloop van tijd in kleine stukje uiteenvalt, ontstaat een ‘plastic soep’ die gevaarlijk is voor mens en dier. Met The Sea Chair Project maken drie Engelse kunstenaars van deze nood een deugd. Ze hebben een apparaat ontwikkeld waarmee ze microplastic uit zeewater kunnen filteren. Een methode die overigens ook geschikt is voor grootschalige toepassing. Vervolgens drogen ze het verzamelde plastic en persen het tot unieke krukken. Het resultaat is steeds weer even grillig als verrassend. Hoe wrang ook; het is toch echt hun vangst van de dag.

2 comments on “Vangst van de dag

  1. Pingback: Hippe waterfles | Lifestyle Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *