Om de verpakking bij óp te eten!

Iedereen die wel eens heeft mogen kennismaken met moleculair koken, weet hoe leuk het is om verrast te worden met gerechten die er totaal anders uitzien dan je zou verwachten.  Soep in een balletje, bijvoorbeeld. Dat soort verrassingen komen nu snel beschikbaar voor iedereen, dankzij Wikicell, een bedrijfje dat een geheel nieuwe manier van vloeistofverpakken heeft bedacht. De inspiratiebron is gewoon fruit. Druiven, sinaasappels, kokosnoten…
Al het fruit komt al in zijn eigen verpakking, die je vaak ook nog eens kunt eten of die in elk geval biologisch afbreekbaar is. Dus waarom zouden niet alle vloeistoffen van zo’n jasje kunnen worden voorzien? Wikcell heeft zulke eetbare omhulsels, velletjes, ontwikkeld voor yoghurt, mousse, ijs, soep, jus d’orange of wat je maar verder kunt bedenken. Stevig, afwasbaar, lekker, milieuvriendelijk en ook gewoon heel leuk.

Het is een velletje zoals bij een druif, samengesteld uit hele kleine voedseldeeltjes (bijvoorbeeld chocolade of aardbeien), een voedings-ion zoals calcium en een molecuul als alginate (afkomstig van algen). Samen vormen ze een elektrostatische gel die vloeistof kan binnenhouden en afwasbaar is.

Al begin 2013 komen de eerste producten op de markt in de winkel van Foodlab Paris. Ze beginnen daar met ijs, bijvoorbeeld chocolate chip-ijs in een cookie dough velletje, of een mango sorbet in een huidje van kokos.
En ‘t smelt niet eens in je hand…

Jus d’ orange als een echte Orangina
Wikicell ijs, in velletjes van kokos, chocola of cookie dough…

Ward van Beek, zelfverklaard content-junk. Is gek van letters, plaatjes, videos, maakt niet uit. Consumptie en productie. Ward is eigenaar van contentmarketingbureau GotContent. Volg Ward ook op Twitter: @wardvanbeek

 

Lees ook:  Oranje cappuccino

1 comment on “Om de verpakking bij óp te eten!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *