Indianen-patronen

Pendleton Woolen Mills is een Amerikaans merk dat zijn origine kent in 1863 in de stad Pendleton, Oregon. In het begin waren het kleden voor de Indiaanse markt waarmee Pendleton naam maakte. Indianen gebruikten deze kleden voor de warmte, maar ook voor ceremonies en zelfs als betaalmiddel. Met name de kleurrijke, wollen kleden waren in trek bij de Indiaanse bevolking.

En nu, meer dan 100 jaar later, is Pendleton nog steeds een sterk merk. Dit komt onder meer doordat de vraag naar en interesse in Indiaanse patronen en designs opnieuw is aangewakkerd. Pendleton is namelijk zo slim geweest om een aantal handige samenwerkingen aan te gaan met merken als Levi’s, Comme des Garçons en Urban Outfitters.

Ook bestaat er sinds twee jaar een zustertak van het merk, genaamd Pendleton, The Portland Collection. Dit nieuwe label straalt zowel het aloude karakter van Pendleton uit, als de meer moderne fashion visie van de drie jonge designers die aan het hoofd van het label staan (Nathaniel, Rachel en John). Alle drie woonachtig in Portland, vandaar de naam van het merk.

De klassieke Pendleton stoffen vormen de basis van de collecties van The Portland Collection. De meest recente collectie (fall ’12) omvat truien, vesten, jassen, blouses en natuurlijk kleden waarin de kleuren mosgroen en okergeel een hoofdrol hebben. En niet te vergeten de meest belangrijke troefkaart van de collectie; het kenmerkende, karakteristieke Indianen-patroon.

 

Lees ook:  AKG en Thule: Travel in style!
Categories Design Style

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Indianen-patronen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *