Fashionably safe

Dit is een gastblog van Petrick de Koning, initiatiefnemer van DeKoningschrijft

De tijd dat trainingspakken als een zak om je lijf hingen ligt ver achter ons. Op de sportvelden gaan comfort en stijl inmiddels hand in hand. In het verleden ontwierpen de grote sportmerken gewoon kleding waarin sporters optimaal kunnen bewegen en presteren. Het perspectief is nu veel breder. Het oog wil ook wat en sporters zijn maar een beperkte doelgroep. Mede daarom zijn de collecties van merken als Adidas, Nike of Gaastra allang niet meer uitsluitend in een sportwinkel te koop. In sommige gevallen is de link met de oorspronkelijke sport nauwelijks meer te ontdekken.

Een mooi voorbeeld van de invloed van fashion op sport is de voetbalschoen. Vroeger was een voetbalschoen zwart, zwart of zwart. De enige frivoliteit zat ‘m in de kleur van het logo. Als je nu op een gemiddeld voetbalveld kijkt zie je werkelijk alle kleuren van de regenboog. Niet echt vreemd in een wereld waar imago en uiterlijk belangrijk zijn en waar topvoetballers een merk zijn. Maar dat nu ook rugbyspelers langzaam fashion victims worden, is toch wel opmerkelijk. Om hoofdletsel en bloemkooloren te voorkomen, spelen deze stoere kerels – en meiden – steeds vaker met een scrumcap. Het Nieuw-Zeelandse sportmerk Canterbury of New Zealand speelt slim in op de groeiende behoefte aan veiligheid en een eigen identiteit. Via een online tool kunnen rugbyers zelf de kleurencombinatie van hun helmpje kiezen. Die matcht dan mooi bij hun schoenen…

 

Petrick de Koning is initiatiefnemer van DeKoningschrijft. Als hij niet met content bezig is, geniet hij het liefst van design dat uitblinkt in eenvoud. Bij voorkeur duurzaam en gemaakt van natuurlijke materialen.

Lees ook:  Work-out musthaves

0 comments on “Fashionably safe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *