Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Alles behalve DUF

Hoewel ik al lang niet meer tot de doelgroep (12 – 17-jarigen) behoor, heb ik stiekem toch mijn tweede DUF gekocht. En weer was ik diep onder indruk van dit dwarse boektijdschrift. Dwars omdat een papieren uitgave volgens de huidige digitale standaarden sowieso ten dode opgeschreven is. Maar ook omdat de doelgroep nou niet bepaald makkelijk tevreden te stellen is. Pubers vinden gewoon alles stom en oninteressant (Duh). En aan een boekwerk van 300 pagina’s begint deze schermverslaafde generatie al helemaal niet.

Als anti-verveelmedium maakt DUF echter korte metten met deze vooroordelen. Een knappe puber die DUF3 Waanwijs (preview) links laat liggen. Als de steeds verrassende vormgeving je niet aantrekt, moet je wel vallen voor de content. Boeiende stukken die op het eerste oog standaard onderwerpen vanuit verfrissende invalshoeken benaderen. Van spanning tussen privacy en social media, sextips tot ‘het merk ik’. Ook wetenschap, geloof en politiek komen aan bod. Dit alles afgewisseld met reportages, korte verhalen en een verdwaalde puzzel. Je blijft bladeren in deze kakofonie van beeld en tekst.

Ik begrijp dat DUF-lezers de bejaarde visie van een 42-jarige niet serieus kunnen nemen. Toch durf ik eenieder – puber of niet – een wijze raad te geven: Lees DUF en kom tot leven!

 

Petrick de Koning is initiatiefnemer van DeKoningschrijft. Als hij niet met content bezig is, geniet hij het liefst van design dat uitblinkt in eenvoud. Bij voorkeur duurzaam en gemaakt van natuurlijke materialen.

1 comment on “Alles behalve DUF

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *