Uitgebluste tas

Brandweerslangen kunnen niet worden afgebroken of verbrand en eindigen na jaren trouwe dienst dus op een grote afvalberg. Twee Britse ondernemers bedachten dat dit materiaal wel een tweede leven verdiende. Het resultaat: hippe en duurzame tassen, riemen en iPod-hoesjes (daar zijn ze weer…). Onder de naam Elvis & Kresse ontwerpen ze allerlei voorwerpen die inmiddels ook in Nederland te krijgen zijn. Nieuw in de collectie is deze sporttas die niet alleen robuust is, maar vanwege het gebruikte materiaal ook waterdicht. De binnenkant is al even bijzonder. Een tas van enkel brandweerslang zou waarschijnlijk niet heel prettig aanvoelen. Daarom hebben de ontwerpers voor de voering gebruikt parachutezijde gebruikt.

Dat duurzaamheidsideaal voert het bedrijf zo ver mogelijk door. Gebruikt canvas en jute worden toegepast in de producten, terwijl oude koffie- en theezakken als verpakking dienen tijdens het transport naar de toekomstige eigenaar. Zelfs de labels, verzenddozen en adresstickers zijn afkomstig van afgedankte bulkpartijen.

Lees ook:  Het 'nieuwe' theeleuten

0 comments on “Uitgebluste tas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *