Movember foto’s

In 2003 bedachten drie Australische vrienden het concept van Movember: laat een maand je snor staan voor het goede doel. Inmiddels organiseren wereldwijd verschillende deelnemers, bedrijven, sportclubs, restaurants en cafés in november hun eigen ‘Mo-competities’ en snorrenfeesten om op een leuke manier aandacht te besteden aan het goede doel. Movember heeft daarbij een partnerschap gesloten met Getty Images om fototentoonstellingen te realiseren die de initiatieven ondersteunen. Dit gebeurt al in veel landen, en daar is dit jaar voor het eerst Nederland aan toegevoegd.

Vorig jaar deden zo’n 3400 Nederlanders mee aan Movember die maar liefst 4 ton ophaalden voor prostaatkankeronderzoek. Een enthousiaste groep die dit jaar groter moet worden. De foto-expositie moet daaraan bijdragen. Het betreft foto’s van allerlei situaties en mensen met een terugkerend element: de snor. Hier alvast een impressie. Het werk is afkomstig van allerlei fotografen en mede verzameld door middel van crowdsourcing door beelden van Flickr te halen. De expositie hangt in de toepasselijke locatie Bar Moustache te Amsterdam. Vanavond is de feestelijke opening; vanaf morgen, 17 oktober, is hij voor iedereen gratis te bezoeken tot eind november. Gaat dat zien, met of zonder snor.

Foto-credits, van links naar rechts: 
© Dharmesh Thakker/ Getty Images
© Ralph Crane/ Getty Images
© Tim Klein/ Getty Images 

Lees ook:  Meet TONY

0 comments on “Movember foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *