9 straatjes online

De 9 straatjes in Amsterdam had al een mooie site én app, nu is daar ook nog een bijzondere samenwerking met online betalingssysteem PayPal bijgekomen. Middels QR-codes op de etalages van de shops in de 9 straatjes, wordt er een nieuwe dimensie aan ‘online shopping’ gegeven. Scan je de code namelijk met je telefoon, dan kan je gelijk zien welke producten de winkel te koop heeft, tot aanschaf overgaan met behulp van PayPal mobiel en zelfs je aankoop klaar laten zetten óf thuis laten bezorgen. Ideaal als je bijvoorbeeld haast hebt en geen tijd hebt om uitgebreid in je favoriete boetiekje rond te neuzen.

Bovenstaande samenwerking werd vrijdag 5 oktober gepresenteerd in het sfeervolle atelier van kunstenares Anouk Beerents op de Prinsengracht te Amsterdam. Met een catwalkshow werd de aftrap gegeven voor de nieuwe on/offline shopping experience. De modellen vertegenwoordigden elk een van de winkels van de 9 straatjes en hielden een kartonnen etalage-frame voor zich mét qr-code erop om het principe van de samenwerking tussen de 9 straatjes en PayPal luister bij te zetten.

Of deze manier van window shopping ook echt gaat aanslaan is de vraag. Maar gezien de enorme vlucht van online shoppen de afgelopen jaren, geef ik het zeker een kans. Elk (shop)gemak dient immers de mens…

Lees ook:  Green Paper Boys
Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “9 straatjes online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *