Designers ontwerpen voor Zalando

Online modewarenhuis Zalando volgt steeds vaker de tactiek van sommige modemerken door (top)-designers een gedeelte van de eigen collectie te ontwerpen. Meest recente aanwinst: het Berlijnse duo Kaviar Gauche. Zij zijn gevraagd een aantal stukken voor de najaarscollectie aan te leveren die onder de naam ‘Kaviar Gauche for Zalando Collection’ verkocht gaat worden.

Hoewel flink wat mensen online vallen over de reclamespots van de webwinkel, doen andere mensen (of dezelfde…) uitgebreid aankopen bij Zalando. Ze doen het enorm goed en het feit dat designers hun naam eraan willen verbinden, geeft wel aan dat ze lekker bezig zijn. Het aanbod is dan ook groot en divers. De najaarscollectie van het eigen merk, waaronder dus stukken van Kaviar Gauche, bevat genoeg om je hele garderobe aan te vullen (of te vervangen). Van shirts, vesten en broeken tot kekke schoenen en lekker warme jassen. Je kledingkast kan niet zonder deze winter.

De eigen collectie, Zalando Collection, wordt verkocht naast de vele verschillende kleding- en schoenenmerken. Het bedrijf probeert hiermee nog meer focus te leggen op de trendy, modieuze uitstraling die het bedrijf nastreeft. De eerste collectie, voor de lente en zomer van 2012, liep volgens een woordvoerder naar wens. Nu kijken of de najaarscollectie, inclusief designerstukken dat succes kan overtreffen.

 

Lees ook:  Gespot: haartrends voor de lente van 2017

2 comments on “Designers ontwerpen voor Zalando

  1. Je kan zeggen van de Zalando reclame wat je wil, maar wel iedereen kent ze. En zo hebben ze hun doel bereikt… naamsbekendheid.

  2. Erik van de Nadort

    Daar heb je helemaal gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *