Een culinaire, inspirerende parel in Eindhoven

Het is zo’n restaurant waar je via via achterkomt dat het bestaat. Verscholen in een rustig zijstraatje van de Eindhovense uitgaansstraat Stratumseind, ligt De Smalle Haven :  een restaurant waar design, expositieruimte, vintage winkel, eten en drinken samenkomen.

Bij binnenkomst voel je meteen dat het hier borrelt van de creativiteit. Als je van design houdt, kan je je ogen dan ook flink de kost geven in dit sfeervolle, hippe restaurant. Geen tafel en stoel is hetzelfde. Het fraaie interieur is niet alleen hip en origineel, het is tevens te koop.

Nadat er een eerste glas wijn op tafel staat, word je door de uiterst spontane tafelheer uitgenodigd om mee naar de open keuken te lopen. Bij De Smalle Haven geen menukaart. Ze werken hier met dagverse producten en afhankelijk van wat de kok die dag heeft ingekocht, bepaal je samen ter plekke wat je eet. In de vitrine liggen allerlei soorten vis en vlees uitgestald. Maar ook aan de vegetarier is uiteraard gedacht. Na goed overleg wijs ik een  dorade aan en gaat de charmante kok aan de slag.

Dat het eten vervolgens ook nog eens voortreffelijk smaakt doet mij besluiten hier snel weer een keer terug te komen; niet alleen voor al het lekkers dat het te bieden heeft maar ook voor de geweldig inspirerende omgeving waarin het restaurant zich bevindt. Voor wie een avondje in Eindhoven is, laat je dus vooral  verrassen door De Smalle Haven!

 

Nanne Walenberg is kunsthistorica en illustrator. Naast haar brede belangstelling voor alles wat met Kunst te maken heeft, is Nanne ook altijd nieuwsgierig naar wat elke bekende en onbekende stad  haar te bieden heeft.

Lees ook:  Recept: Flower Power Salade


0 comments on “Een culinaire, inspirerende parel in Eindhoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *