Eco kunst gemaakt van Australische zaadjes

De Australiërs Scott Cardamatis and Joseph Saad (Cardamatis and Saad) maken wel een heel letterlijke vorm van landschapskunst. Ze gebruiken namelijk geen verf, maar gebruiken voor hun kunstwerken allerlei zaadsoorten die allemaal uit hun geboorteland, Australië, afkomstig zijn. Scott en Joseph noemen hun werk dan ook zogenaamde ‘eco artworks’.

De unieke inheemse plantensoorten die Australië kent, voorziet in de meest opmerkelijke en diverse soorten zaden en zaadomhulsels. Door het verzamelen van deze natuurlijke producten en ze te verwerken in ‘schilderijen’ creëren Scott en Joseph verrassende kunstwerken met diepte, textuur en een bepaald soort rauwheid. De verschillende zaadsoorten die gebruikt worden zijn ook nog eens op een duurzame manier voortgebracht. Ecologisch en esthetisch verantwoord dus het werk van Cardamatis and Saad!

Lees ook:  Gehoorversterker met Dutch Design
Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Eco kunst gemaakt van Australische zaadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *