Heerlijk geurende espresso zetten met een betonnen koffiezetapparaat

Een espresso machine gemaakt uit beton? Shmuel Linski, student aan het Shenkar College of Engineering and Design in Israel heeft daadwerkelijk een betonnen espresso machine ontworpen. Het betonnen koffiezetapparaat draagt de naam Espresso Solo en is ontworpen voor Lavazza.

Het ontwerp-proces van Linski begon bij de keuze van het materiaal: beton. Hij wilde met het gebruik van beton bewerkstelligen dat beton in de keuken niet alleen als materiaal voor een muur of iets anders decoratiefs kan fungeren, maar dat het ook als een gebruiksvoorwerp ingezet kan worden.

Het contrast tussen enerzijds de ruwheid, massaliteit en de hardheid van het beton en anderzijds de fijne metalen onderdelen die nodig zijn voor het koffiebereidingsproces, bleek een zeer uitdagende en interessante klus voor Linski. Het resulteerde in een erg mooi staaltje design dat niet zou misstaan in mijn keuken. Het enige minpuntje is dat je met de Espresso Solo, zoals de naam al zegt, alleen maar espresso kan zetten. En niet de door mij zo geliefde cappuccino…

Lees ook:  Koffiezool
Categories Food Style

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

5 comments on “Heerlijk geurende espresso zetten met een betonnen koffiezetapparaat

 1. Als je dit apparaat zo graag wilt, is er een oplossing voor het cappuccino-ontwenningsvraagstuk. Uit psychologisch onderzoek is namelijk bekend dat mensen heel slecht zijn in het voorspellen van hun smaakontwikkeling als ze enige tijd iets hebben genoten dat ze vooraf zeiden niet lekker te vinden. Namelijk: wat je 3 weken dagelijks gebruikt, wordt je nieuwe voorkeur. (bronnen: Berlin & Zajonc; Kahnemann)
  Kortom: drink 3 weken espresso en je wilt niet anders meer.
  Vanuit consuminderingsgedachte: goed plan, scheelt melk en melkpakken; doe dat dan met een tweedehands espressomachientje, uit de opbrengst van je eigen cappuccinodinges. Of drink 3 weken kraanwater.
  I’m totally serious, as always.

 2. Hi Ton,
  interessante theorie heb je er op los gelaten!Vooralsnog waag ik mij echter niet aan een cappuccino-ontwenningskuur… Maar mocht ik toch in een situatie zitten waarin ik minstens drie weken geen cappuccino kan drinken en dus genoodzaakt ben andersoortige vloeistoffen te nuttigen, zal ik deze theorie zeker in mijn achterhoofd houden ;-)
  Groetjes, Imke

 3. Ik heb al die tijd volgehouden met de klassiek filterkoffie. Las gisteren in de intermediair dat slow-koffie het weer helemaal gaat worden. Zo ben je ouderwets, zo ben je modern.

 4. Beste meneer, mevrouw,

  Dit koffiezetapparaat van beton van Lavazza vind ik zo ontzettend mooi. En mijn vraag is waar deze te koop is en hoe duur die is?
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Veerle

 5. Beste Veerle,

  het apparaat is zeker meer dan mooi! We hebben even gecheckt en volgens ons is het apparaat slecht in een limited edition (en op aanvraag) op de markt gebracht…. Helaas…

  Mooie Kerst nog,

  saluti, Daily Cappuccino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *