Wit, witter, witst!

Jeltje Janmaat is een jonge fotografe (1982), wonend in Amsterdam, die zowel aan de Rietveld Academie als aan de Fotovakschool studeerde. Op het moment werkt ze als freelance fotograaf voor verschillende tijdschriften en merken zoals Viva, Flair, Elle interieur Noorwegen en het Rijksmuseum.

Haar werk viel mij op omdat haar website op het moment helemaal gewijd is aan haar laatst lopende project met de titel “White”. Passender kon een titel ook niet zijn, want alle foto’s die op de website zien zijn, zijn wit, witter, witst! In zes verschillende categorieën zijn de ‘witte foto’s’ onderverdeeld, waarvan ik met name de foto’s in de categorie ‘food’ erg mooi vind. Je zou misschien verwachten dat helemaal witte foto’s weinig spannend zijn, maar niets is minder waar. Over de positionering van de objecten, het licht en de gekozen onderwerpen is erg goed nagedacht. Hierdoor werkt de witheid van de foto’s niet geestdodend, maar juist inspirerend en met telkens weer een groot verrassingseffect. Ook de blog van Jeltje is het bezoeken waard, want naast witte foto’s maakt ze ook heel veel ander mooi werk.

Lees ook:  Eerbetoon aan de boom
Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Wit, witter, witst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *