Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Grote mensen kleurpotloden

Wellicht gedreven door mijn vorige blog kwam ik een kunstwerk tegen genaamd “Colour Pencils” van de hand van Jonna Pohjalainen. De uit Finland afkomstige Pohjalainen is een zogenaamde ‘visual artist’. Mensen, licht, kleuren, zee, lucht en stenen zijn de dingen die haar inspireren. De omgeving waar haar werk staat zorgt ervoor dat haar kunst tot uiting komt en begrepen kan worden. Dat kan een schildering zijn, een installatie of environmental art. Bij dit laatste wordt de hele natuur als het ware in de kunst opgenomen.

“Colour Pencils” valt ook onder de noemer van environmental art. De ‘potloden’ zijn alleen zichtbaar wanneer het zonlicht op een bepaalde manier schijnt, anders lijken het gewoon een stel boomstammen bij elkaar. Op deze manier heeft zowel het weer als het tijdstip van de dag invloed op het kunstwerk. Zonder zon zijn er geen kleuren en is er ook geen leven, lijkt de kunstenares te willen zeggen.

0 comments on “Grote mensen kleurpotloden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *