Eerbetoon aan de boom

myoung_2Met het project Forest for the Trees zorgt de Zuid Koreaanse fotograaf Myoung Ho Lee er met zijn foto’s voor dat mensen een boom in haar natuurlijke omgeving ziet staan, maar scheidt de boom tegelijkertijd ook kunstmatig af van deze omgeving door de boom te presenteren tegen een immens grote, witte achtergrond. Het lijk zo alsof de boom geschilderd staat op het witte doek. Myoung’s idee is eigenlijk heel simpel zo bezien, maar het effect is juist erg bijzonder. Het maakt van een gewone boom opeens een surreële boom.myoung_4

Het doel van de witte doeken was dat Myoung puur en alleen een foto van de boom zo kon maken om zijn beoogde effect te verkrijgen. Het is dus niet zo dat de doeken een tijdlang in de natuur hebben gehangen en zichtbaar zijn geweest voor publiek. Toch zou het leuk zijn wanneer je tijdens een boswandeling op een zondagmiddag je zomaar ineens een boom ziet staan voor zo’n groot wit doek. Alsof de boom helemaal klaar is voor zijn close-up.

Lees ook:  Floppy disk kunst
Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Eerbetoon aan de boom

  1. Simpel maar zo leuk, mooi en origineel.
    Leuk gespot Imke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *