Kort door de bocht

Al enige tijd is het gebruik van afkortingen in verschillende manieren van communicatie normaal. Denk hierbij aan sms, msn, twitter, maar ook in spreektaal hoor je dat afkortingen steeds vaker gebruikt worden. Vaak is het een bekend persoon of tv-programma die zo’n afkorting introduceert. Paris Hilton wist zo bijvoorbeeld de afkorting BFF (Best Friends Forever) erg populair te maken. Andere bekende afkortingen zijn OMG (Oh My God) en LOL (Laughing Out Loud).Little sequin dresses

Ook in de modewereld worden dergelijke akortingen gebruikt, waarvan LBD (Little Black Dress) waarschijnlijk het meest bekend in de oren zal klinken. Wellicht schiet men nu alleen een beetje door in de afkortingen, want zo spotte ik laatst de volgende fashiongerelateerde afkortingen: OTK (Over The Knee), VBL (Visible Bra Line),VBS (Visible Bra Strapp), TFFF (Too Fat For Fashion) en LSD (Little Sequinned Dress). Met name die laatste lijkt mij toch niet altijd even handig in gebruik. Want hoe interpreteer en serieus neem je nu iemand die zegt dat je een geweldige LSD hebt?

Lees ook:  Beauty gadgets musthaves
Categories Style

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Kort door de bocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *