Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Hollandsche knollen in een nieuw jasje

Via de (erg leuke) weblog van Ontwerpburo Tas-Ka stuitte ik op enkele ontwerpen van Maaike Roozenburg. Ontwerpstudio Studio Maaike Roozenburg ontwerpt producten voor het interieur en speciale projecten. Het werk bevindt zich op het snijvlak van design, kunst en visuele communicatie. Een project kan een lampencollectie zijn of een serie keramiek, een boek of een installatie voor een festival. Een deel van de projecten ontstaat in eigen beheer en gaat naar beurzen, galeries en interieurwinkels. Deze producten en projecten zijn onderzoekend, experimenteel en vaak vooruitstrevend. Het andere deel wordt ontwikkeld in opdracht van bijvoorbeeld het designlabel moooi, het Lloyd Hotel, de gemeente Amsterdam, Piet Boon of een woningcorporatie.

Met name van het Hollandsche Knollen-project was ik gecharmeerd. Ook dit werk bevindt zich op een snijvlak en wel dat van design, (cultuur)historie, kunst en koken. Hollandsche Knollen is een eerbetoon aan de Hollandse grond en aan de wortel en knolgewassen die daarop groeien. Aards, bonkig en onooglijk, groeiend onder de grond en de onderdeurtjes in de Nederlandse keuken. Met de collectie Hollandsche Knollen wil ontwerpste Maaike Roozenburg de schoonheid van deze oud Hollandse groentes tonen door ze te verwerken tot porseleinen pronkobjecten. Deze “schoonheden van eigen bodem,” gegoten van porselein en voorzien van een ophangkroontje zijn een hommage aan de aardpeer, de koolraap, de biet, de pastinaak, de meiraap, de schorseneer, de peterseliewortel, de koolrabi, de suikerbiet en de aardappel. De collectie bestaat uit 24 verschillende rapen, knollen en wortels van geglazuurd porselein, verkrijgbaar bij Moooi Gallery, Amsterdam. Aankomende kerst zou ik graag een aantal van deze ophangknollen in mijn kerstboom zien hangen.

Categories Design Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Hollandsche knollen in een nieuw jasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *