Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Van klooster naar lege flessen

Jaren terug werkte ik een tijd in een oud klooster in de binnenstad van Utrecht, waar nog een aantal fraters in woonden. Mijn functie was ‘receptioniste’. Maar het hield eigenlijk grotendeels in dat ik de deur open deed voor de mensen die naar de dienst in de inpandige kapel kwamen en dat ik zorgde ervoor dat de soep op tijd warm was voor de lunch en het avondeten.

Helaas is het klooster inmiddels omgetoverd in een appartementencomplex en zijn de fraters overgebracht naar een (modern) gebouw in De Bilt. Ruben Lundgren, een jongen die een van de fraters kende en aan de Hogeschool voor de Kunsten studeerde, heeft toentertijd gelukkig een heel mooi boekje gemaakt met foto’s van het Gregoriushuis. Zodat het pand en de inwoners voor altijd vastgelegd zijn. Nu was ik toevallig wat aan het rondkijken op internet en meer specifiek op de site van de Britse Telegraph, toen mijn oog viel op de naam Ruben Lundgren. Blijkbaar heeft Lundgren de laatste jaren niet stil gezeten en heeft hij samen met Thijs Groot Wassink flink wat mooie reportages geschoten. Waaronder eentje getiteld ‘Empty Bottles’ die de Telegraph dusEmpty Bottles ook was opgevallen.

Op de foto’s, geschoten in China, zien we mensen lege flessen oppakken die Lundgren en Groot Wassink daar express neer hebben gelegd. Dit om zo te laten zien dat het recyclen van materiaal in China een grote vlucht neemt. Het zijn erg mooie afbeeldingen die een bezoekje aan de site van het fotografenduo ook zeker de moeite waard maakt.

Categories Design

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Van klooster naar lege flessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *