Soepie?

SoepkalenderOp mijn afstudeerfeestje, een paar maanden geleden was een van de mooie cadeautjes die ik mocht ontvangen de Soepkalender. De Soepkalender is een kalender met, inderdaad, 365 soeprecepten. Voor elke dag één dus. Anya van de Wetering, de creatrice van de kalender, bundelde al haar favoriete recepten én die van haar familie en vrienden voor het geheel. Het fijne is dat de kalender onbeperkt houdbaar is, want er staat geen jaartal op. Op 7 augustus staat bijvoorbeeld de volgende lekkere soep:

Avocadosoep van Nika met limoen en koriander

4 personen / vegetarisch

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode ui, in stukken
  • 1 teen knoflook
  • 2 el koriander
  • 1 el munt
  • 2 el limoensoep
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 el zure room

Pureer het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer, samen met de ui, knoflook, koriander, munt, het limoensap en de helft van de bouillon tot een glad mengsel. Voeg de rest van de bouillon, de azijn en de sojasaus toe. Breng op smaak met zout en peper. Warm de soep op of serveer hem koud, en garneer hem met de zure room.

Lees ook:  Samsung Galaxy S7 versus het nieuwste Samsung vlaggenschip
Categories Design Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Soepie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *