(Mini)rokjesdag

Vandaag was te lezen in de krant dat de in april overleden schrijver/dichter/columnist Martin Bril aankomend jaar geeerd zal worden met een Rokjesdag. Rokjesdag was een fenomeen dat Bril introduceerde omdat hij altijd reikhalzend uitkeek naar die ene eerste warme dag in het voorjaar dat de vrouwen hun rokjes weer uit de kast toverden. Naar aanleiding van dit bericht zag ik dat er toevallig een leuke tentoonstelling met als thema rokjes te zien is in Amsterdam momentreel.

Tot en met 7 februari 2010 is namelijk Minirok jaren zestigop de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum (AHM) een fotopresentatie over de minirok gratis te bezichtigen. De foto’s laten zien hoe de minirok in het (vroegere) straatbeeld door jonge vrouwen werd gedragen. Ondanks de shockerende intrede van de minirok werd deze immers toch graag gedragen en gezien. Fotografen als Ed van der Elsken en Ben van Meerendonk laten de toeschouwer middels hun foto’s zien waarom de minirok zo geliefd was in Amsterdam.

Lees ook:  Hotspot Den Haag: House of Tribes
Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “(Mini)rokjesdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *