Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

(Mini)rokjesdag

Vandaag was te lezen in de krant dat de in april overleden schrijver/dichter/columnist Martin Bril aankomend jaar geeerd zal worden met een Rokjesdag. Rokjesdag was een fenomeen dat Bril introduceerde omdat hij altijd reikhalzend uitkeek naar die ene eerste warme dag in het voorjaar dat de vrouwen hun rokjes weer uit de kast toverden. Naar aanleiding van dit bericht zag ik dat er toevallig een leuke tentoonstelling met als thema rokjes te zien is in Amsterdam momentreel.

Tot en met 7 februari 2010 is namelijk Minirok jaren zestigop de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum (AHM) een fotopresentatie over de minirok gratis te bezichtigen. De foto’s laten zien hoe de minirok in het (vroegere) straatbeeld door jonge vrouwen werd gedragen. Ondanks de shockerende intrede van de minirok werd deze immers toch graag gedragen en gezien. Fotografen als Ed van der Elsken en Ben van Meerendonk laten de toeschouwer middels hun foto’s zien waarom de minirok zo geliefd was in Amsterdam.

Categories Design

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “(Mini)rokjesdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *