Hollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hollandsche kaasprikker in een modern jasje

Ga je naar het verjaardagsfeestje van je oud-oom of oma, dan is de kans groot dat er kaasprikkers geserveerd worden. Prikkers met blokjes jonge Hollandse kaas, augurk en worst. Nederlandser kan je het haast niet krijgen. En natuurlijk, lekker is het zeker, maar een beetje een moderne twist aan deze prikker geven kan geen kwaad.

Daarom gingen wij aan de slag met een eigen variant op de kaasprikker met Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP. En, niet onbelangrijk, we serveren onze ‘Crispy Kaasprikkers’ natuurlijk ook met een heerlijk bijpassend drankje!

Crispy Kaasprikkers
– gezouten pistachenoten
– 1cantaloupe meloen
– vijgenjam
– doosje blauwe bessen
– satéprikker
– Emmi Kaltbach Le Gruyère AOP (150 gram)

  • Pel een handjevol pistachenootjes. Leg ze op een hoopje op een houten snijplank en leg er een theedoek overheen. Sla de nootjes vervolgens met behulp van een deegroller (of een hamer) tot een mooie kleine crunch.
  • Snijd de meloen in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Ontdoe de meloen van haar schil en snijd ze in blokjes zo groot als dobbelstenen.
  • Snij de Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP in net zo grote dobbelstenen als de meloen
  • Dompel de stukjes kaas in de vijgenjam, zodat ze aan alle kanten goed plakken. Rol ze vervolgens door de pistachecrunch.
  • Rijg één voor één de blauwe bessen, stukjes meloen en de kaas met pistachecrunch aan een satéprikker en serveer op een schaal.

Hollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogHollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogHollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogHollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogHollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Hollandsche kaasprikker in een modern jasje - Emmi Kaltbach - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

12 Months Delight
Een perfect zomers drankje om bij de Crispy Kaasprikker te schenken is deze cocktail. Niet moeilijk om te maken, maar smaakt heerlijk. Helemaal in combi met de smaken van de kaasprikker:

– 30 ml Bols Barrel oude jenever
–  20 ml Oloroso Sherry
–  3 scheutjes walnotenbitter
– 10 ml suikersiroop

Wat rest om te regelen is een goede loungestoel op een plekje in de zon, met je Crispy Kaasprikkers en 12 Months Delight ‘on the side’. Cheers!

Bedenk goed: Geen 18, geen alcohol

Categories Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Hollandsche kaasprikker in een modern jasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *