Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Backstage bij Google

Heb jij enig idee hoe Google met jouw gegevens omgaat? Waarschijnlijk niet. En dat terwijl privacy een hot topic is in deze tijd. Eén van de redenen om het onderwerp niet aan te snijden, is vaak omdat het een erg droog onderwerp is. Maar dat is nu ook geen excuus meer, want nog de hele maand december kan je in Amsterdam een erg toffe interactieve game spelen (een beetje in de trant van de bekende en populaire escape rooms), genaamd Google Backstage. In deze game vestigt Google de aandacht op privacy en wordt aan de deelnemers uitgelegd hoe Google omgaat met gegevens.

Bij Google Backstage kruip je met je vrienden voor heel even in de huid van Google en help je vier fictieve gebruikers in hun dagelijks leven. In de rol van Google beveel je hen de leukste YouTube-video’s aan, wijs je ze de snelste weg op Google Maps en vind je de antwoorden op hun vragen in Google Zoeken. Ondertussen leer je wat Google doet met je gegevens en hoe die onze producten beter maken voor jou. Aan het eind van het spel kun je de Google Privacycheck doen, waarmee je zelf bepaalt welke gegevens Google gebruikt om jouw ervaring te personaliseren. Wij speelden het spel ook en wat ons betreft mocht het nog wel langer duren, zo fanatiek werden we naarmate het spel vorderde…

Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gratis toegang!
De officiële lancering van Google Backstage was al op 14 november. Google Backstage zit in dé tech-hub van Nederland, TQ, aan de Singel in Amsterdam. Iedereen kan zich gratis inschrijven via de website, waar ook meer te vinden is over onder andere de openingstijden. Google Backstage is nog tot het eind van het jaar elke dag geopend.

Categories Events Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Backstage bij Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *