Verfijn je thuis-barista skills met deze tips! - Nespresso Barista - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Verfijn je thuis-barista skills met deze tips!

Al eerder schreven we dat je voortaan een haast perfecte thuis-barista kan zijn, dankzij mooie machines zoals de deze zomer gelanceerde Nespresso Creatista. Wil je je barista-skills nog wat meer tot in de puntjes verfijnen, dan is het van belang de juiste balans tussen complexe koffie-aroma’s en zacht melkschuim te vinden. Niet de makkelijkste opgave…

Nespresso helpt de cappuccino-liefhebbers goed op weg, want ze lanceerden onlangs de Barista Limited Editions, verkrijgbaar in drie varianten:

– Chiaro (voor een zoete, milde cappuccino)
– Scuro (voor een krachtige espresso macchiato)
– Corto (voor een intense ristretto)

Verfijn je thuis-barista skills met deze tips! - Nespresso Barista - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogVerfijn je thuis-barista skills met deze tips! - Nespresso Barista - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor ieder wat wils dus; veel Nederlanders zoeken namelijk een optimale balans in bitterheid, body en smaak. En die zijn terug te vinden in deze limited editions. Lekker!

Ok, de koffie is dus zo een ‘makkie’. Maar dan de melk. Met de Nespresso Creatista is het gelukkig eenvoudig de melk eenvoudig op te schuimen. Waar je als professionele barista het kannetje met melk mee moet bewegen, zoekend naar het juiste punt, doet de Creatista dat al zelf voor je. Wat wel van belang is als het opschuimen klaar is, is het zogenaamde walsen.


 

Want het kan dat na het opschuimen er toch nog wat grotere belletjes in de melk zitten. Die laat je verdwijnen door met de kan één of twee keer kort te tikken op je aanrecht. Vervolgens ga je walsen. Oftewel, het snel ronddraaien van de melk in de kan zodat de melk zijdeachtig wordt en vooral mooi glimmend. Vervolgens schud je als het ware de melkschuim bovenop je koffie. Liefst met een beetje tempo erin, zodat het zich vermengt met de cremalaag van de koffie. Het resultaat: een perfecte cappuccino met een heerlijke body!

Categories Coffee

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Verfijn je thuis-barista skills met deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *