Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam

Veel mensen denken dat het kleinste huis van Amsterdam ergens aan de grachten van onze hoofdstad ligt. Dat krijg je immers vaak te horen als je een rondvaart maakt over de wateren aldaar. Recentlijk kwamen we er echter achter dat dat toch niet helemaal klopt. Het kleinste huis ligt namelijk midden in het historische stadshart van Amsterdam, en is genaamd (hoe kan het ook anders) Het Kleinste Huis.

Het telt 3 etages en meet 2.02 meter breed en 5 meter diep en stamt uit ca 1738. Het bevindt zich in de Oude Hoogstraat 22, pal naast het Oost Indisch Huis en het poortje naar de Walenkerk. Het huisje heeft al vele verschillende hoedanigheden gekend. En van 2002 tot en met 2014 heeft het zelfs nog als woonhuis gefungeerd. Maar sinds 2014, 276 jaar na de start van de eerste winkel, zit in het minihuisje de kleinste theewinkel van Amsterdam verscholen. Heb je er geen weet van dat het er zit, dan loop je er ook zo voorbij.

Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

En dat is zonde! Want je kijkt je ogen uit zodra je hier binnenstapt. Op de begande grond, op een oppervlakte van slechts 9m2 kan je een keur aan verse theeën, voorverpakte thee, thee-accessoires en theeservies beruiken, beproeven, bekijken en kopen. Ga je met de smalle wenteltrap naar boven dan kom je in een heuse theekamer. Met plek voor ook precies één prachtig gedekte theetafel. Hier vinden theeproeverijen en workshops plaats. De historische (achtergrond)verhalen die de eigenaar van het pandje erbij kan vertellen maken de beleving compleet. Super-tip als je toerist in eigen land (hoofdstad) wilt zijn.

Beeld header: via Facebook-pagina Het Kleinste Huis

Categories Food Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *