Nespresso Creatista Plus - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ultieme thuis-barista met de Nespresso Creatista Plus

Van 9 tot en met 12 november vindt in Seoul, Korea, de World Barista Championship plaats. Meer dan 60 barista kampioenen van over de hele wereld zullen dan de strijd met elkaar aan gaan om de felbegeerde titel van wereldkampioen binnen te slepen. Wie maakt de mooist latte art en zet de lekkerste, meest verse koffie? Met een gewoon bakkie pleur lijk je tegenwoordig niet meer aan te kunnen komen namelijk. En waar 10 jaar geleden het woordje barista nog vraagtekens opwierp, is het nu een heus begrip geworden. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar hun ‘inner barista’, en gaan thuis aan de slag met latte art. Een goede machine is dan wel een must. Nespresso heeft vorige maand een nieuwe Nespresso machine op de markt gebracht, genaamd Creatista Plus, en daar kan je als thuis-barista zeker mee uit de voeten. En mooi meegenomen: hij heeft ook nog eens dé perfecte looks.

Zelf een latte art champion worden
De Creatista Plus is de eerste Nespresso machine waarmee latte art gecreëerd kan worden. Oftewel: je kan heel eenvoudig elk melkrecept thuis bereiden. Van een klassieke cappuccino tot een fluweelzachte flat white of romige latte macchiato. De machine heeft een automatisch stoompijpje dat melkschuim bereidt waarvan de textuur en temperatuur kan worden ingesteld. Zelf heb ik enige barista-ervaring en het moet gezegd dat ik onder de indruk was van het melkschuim dat de Creatista maakte. Mooi glanzend, amper tot geen luchtbelletjes en goed vol. Zelfs als je andere melk dan volle melk gebruikt, is het resultaat perfect. Zo testte ik het bijvoorbeeld met Amandelmelk, halfvolle melk en sojamelk. Stuk voor stuk leverde het mooi schuim op met de juiste textuur. Bij het inschenken van de melk in de koffiekop werd de melk ook precies goed vermengd met de koffie. Kleine tip nog: let bij de alternatieve ‘melksoorten’ op het eiwitgehalte. Dit kan namelijk per merk verschillen. De ervaring is dat hoe hoger in eiwitten, hoe beter de melk schuimt.


Micro-melkschuim
Pluspunt daarnaast is dat de machine echt heel eenvoudig werkt. Het heeft een intuïtief digitaal display die je als gebruiker door de verschillende koffievariaties leidt. Ieder recept is geprogrammeerd met de perfecte melkschuimtextuur en temperatuur, maar de instellingen kan je ook nog zelf heel makkelijk aanpassen. Wil je bijvoorbeeld dat je cappuccino net iets heter is of de melk net wat dikker, dan hoef je alleen maar aan de knop te draaien. Leuk detail is dat er ook de instelling ‘micro-melkschuim’ is speciaal voor latte art. Tot slot wordt het stoompijpje automatisch gereinigd. Geen gedoe met moeilijk schoonmaken dus. Iets wat mij altijd weerhield van een cappuccino zetten met andere gelijksoortige apparaten.

Looks
Qua looks is het ook een erg fijne toevoeging in je interieur. Met een uiterlijk van geborsteld roestvrij staal, afgeronde hoeken en chromen details is het een ware eyecatcher. Zelf de ultieme thuis-barista in jezelf naar boven laten komen? De nieuwe Nespresso Creatista Plus is sinds 16 augustus exclusief verkrijgbaar bij Nespresso Boutiques en online via www.nespresso.com voor € 499,-.

Categories Coffee

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Ultieme thuis-barista met de Nespresso Creatista Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *