The French Connection - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Review: een Frans smaak-avontuur bij The French Connection

Een jaar geleden heropende restaurant The French Connection(TFC) aan de Singel, hartje Amsterdam. In 2015 werd het restaurant al geopend maar toen met een meer ‘Franse tapas’ inslag. Dat werkte toch minder goed dan gedacht en dus werd er gewerkt aan een nieuwe culinaire Franse visie: 10 wisselende à la carte bereidde (tussen)gerechten geïnspireerd op de Franse regio’s. Wij gingen proeven.

Lof voor de gastheer
TFC is gevestigd in de kelder van het (voor velen) bekende Odeon-gebouw. Zodra je binnenstapt, laat je de drukke stad achter je en beland je in een prachtig, historisch decor waar een fijne ambiance hangt. Diezelfde warmte voelen we als we worden opgevangen door de bediening van die avond. En in het bijzonder onze gastheer. Niets dan lof voor deze jongeman, die je als gast ontzettend welkom laat voelen, veel weet over alles wat we eten en drinken en dit ook nog eens op een aanstekelijke passievolle manier weet over te brengen. Een goede binnenkomer alvast!

Culinair onder de pannen
We krijgen een 5-gangen diner uitgeserveerd uit de keuken van de jonge chef Jef van den Hout. We kiezen voor zowel een vegetarische variant als een vlees/vis-variant. De gerechten worden qua timing telkens erg prettig uitgeserveerd. Je bent echt een hele avond culinair onder de pannen, zonder dat je je trouwens helemaal vol hebt gegeten. Alle gerechten zijn namelijk mooi van proportie, waardoor het nooit too much is.

Hemelse gnocchi
Gerechten die er echt uitspringen, zowel qua looks als qua smaak, zijn de salade van tomaat, aardbei en mosterd-ijs, de bonensalade met paling en een krokantje van zuurdesembrood, de gnocchi en de bisque. Nog niet eerder proefde ik zo’n zachte, perfect gekookte gnocchi, heerlijk. Enige minpuntje wat te bemerken was, was de grootte van het stukje eendenborst dat mijn tafelpartner had. Dat had wel iets groter mogen zijn.

The French Connection - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Salade van tomaat, aardbei en mosterd-ijs
The French Connection - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
De gnocchi

Bij elk gerecht wordt daarnaast een andere wijn uitgeschonken. Ook daarbij worden we positief verrast door de soorten wijn en de combinaties die worden gemaakt. Zo drinken we een verrassend lekkere Grüner Veltliner uit Oostenrijk (Sohm & Kracher), niet zo Frans, maar wel een mooi uitstapje. Bij het dessert krijgen we ten slotte nog een glaasje Willem’s Vermoed geserveerd (waarvan de wortels overigens liggen in de Amsterdamse Hortus Botanicus), een perfecte afsluiter van een erg geslaagde culinaire avond.

The French Connection - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Amsterdam zit vól met restaurants. Met name in het centrum is het moeilijk kiezen. Maar wil je de drukte ontvluchten, ben je bereid iets meer dan gemiddeld uit te geven (een 5-gangen diner kost 49 Euro) en wil je een avondvullend smaakvol etentje? Dan is deze plek zeker the place to be.

Singel 460, Amsterdam
Website: www.tfcrestaurant.nl

Categories Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Review: een Frans smaak-avontuur bij The French Connection

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *