Je kind als vakantiefotograaf

Toen ik vroeger ging kamperen in Italië met mijn ouders en zus, kocht ik voor mezelf altijd een wegwerpcameraatje (nu weer helemaal hip trouwens). Want dan kon ikzelf ook foto’s maken van de dingen die ík leuk vond. De ‘echte’ fotocamera, daar mocht ik immers niet zomaar aankomen. Maar goed, dat is inmiddels alweer een jaar of 20 geleden….

Omdat kinderen alles vanaf een heel ander standpunt dan volwassen zien én dus ook fotograferen, kunnen foto’s een hele andere blik op een vakantie geven. Je kan echt een beetje deelgenoot worden van de belevingswereld van je kind als ouder, en dat is leuk! Want niet alleen zijn de foto’s die gemaakt worden een stuk onbevangener, maar vooral ook eerlijk. Wat dat betreft had ik graag in deze tijd kind willen zijn, want inmiddels is er op cameragebied voor kids namelijk veel meer te kiezen dan alleen een wegwerpcamera.

Omdat kinderen nu eenmaal niet altijd even zo voorzichtig zijn met een camera als een volwassene, is het handig om een juiste keuze in het soort camera te maken. Het merk Lexibook heeft bijvoorbeeld een aantal erg toffe digitale camera’s speciaal voor kids. Gemene deler is de eenvoudige bediening. Geen moeilijke instellingen, maar gewoon simpel en snel fotograferen. Vaak kan je ook nog filmpjes opnemen, leuk om een ‘vakantie-vlog’ te kunnen maken. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat; de camera’s zijn daarom allemaal voorzien van een kleurrijk design van bijvoorbeeld Disney’s Frozen, Peppa Pig of Cars. Extra tip: zorg voor genoeg geheugenkaartjes, want het is zonde om foto’s te moeten wissen omdat het geheugen vol is.

Zelf ook goed beslagen ten ijs komen tijdens je vakantie? Zorg dan voor een fijne systeem- of spiegelreflexcamera. Zodat ook jij, naast je kind, een mooi vakantiealbum kan maken bij thuiskomt!

Categories Kids Tech Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Je kind als vakantiefotograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *