Welk type bagage bij welke reis? - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Welk type bagage bij welke reis?

Elk soort vakantie vraagt weer om een ander soort bagage. Ga je een weekend op citytrip naar Londen dan neem je niet een heel arsenaal aan koffers mee, ga je naar een bruiloft in Italie dan is een reistas niet de meest handige keuze (kreukels!) en ga je op low-budget reis naar Thailand dan is een backpack toch echt onmisbaar. Welk type bagage is het handigste voor welk soort reis en wat zijn de regels?:

1) Koffer
Het maximale gewicht van handbagage verschilt per luchtvaartmaatschappij, maar ligt meestal tussen de 5 en de 12 kg. Kom je boven de 12 kg aan spullen dan weet je dus dat je een extra koffernodig hebt, die je ook moet inchecken. Maak je een verre, lange reis, ben je van plan veel mee terug te nemen of reis je bijvoorbeeld met je gezin dan is een grote koffer inchecken erg slim. Door de koffer efficient in te pakken (rol spullen op!) maak je het voor jezelf ook overzichtelijk op de plek van bestemming. Het ‘vervelende’ van een koffer inchecken is dat je bij aankomst vaak lang moet wachten bij de bagageband op je koffer. Maak het je daarom makkelijk en zorg ervoor dat je koffer goed herkenbaar is door voor een koffer met een kleurtje te kiezen.

2) Handbagage
Tot 12 kg mag je vaak handbagage meenemen in het vliegtuig. Let wel goed op dat je echt niet over die grens heen gaat, want anders moet je misschien bij betalen. Zonde. Met alleen handbagage reizen is één van de snelste en praktische manieren van reizen. Je hoeft niet in te checken en niet te wachten bij de bagageband. Handbagage is dan ook ideaal voor een korte trip. Zorg wel dat je je vloeistoffen goed volgens de regels verpakt.

3) Backpack
Ben je van plan een rondreis te maken door een aantal landen of low-budget op avontuur te gaan? Dan is een goede backpack een must. Het vereist wel een slimme inpaktechniek om je backpack optimaal in te pakken, maar dan is het ook wel echt een eitje naderhand. Door de vele handige vakken die een backpack rijk is kan je je belangrijke spullen veilig opbergen, maar ook snel bij de hand hebben.

4) Reistas
Reizen met een koffer geeft vaak een iets wat statische toon aan je reis. Ga je op pad met een reistas dan ben je een stuk flexibeler. Een reistas zwaai je namelijk zo over je schouders. Fijn is dat veel van dit soort tassen tegenwoordig ook nog wieltjes een uitschuifbare handgreep bezitten waardoor je alsnog de tas kan rollen als deze bijvoorbeeld te zwaar is. Goed in te zetten voor een strandvakantie.

Categories Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Welk type bagage bij welke reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *