7 manieren om je tuin goedkoop zomer klaar te maken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

7 manieren om je tuin goedkoop zomer klaar te maken

De lente toont zich in vol ornaat, tijd om de tuin aan te pakken! Heb je geen zin om er veel geld aan uit te geven, maar ben je niet wars van een beetje creativiteit? Hier geven we je 7 originele, praktische tips om met een klein budget je tuin een gezellige make-over te geven.

1. De grote omdraaitruc: grindtegels upsidedown
Draai die lelijke grindtegels om en je vindt een fijne, effen onderkant die ook nog eens veel moderner oogt. Een paar leuke bloemperkjes erbij en je tuin is al in een ander jasje gehuld.

2. Graszoden in plaats van tegels
Ben je die tegels toch zat? Niets fleurt je tuin zo op als een lekker grasveldje. Bij Graszoden Online vind je makkelijk aan te leggen graszoden voor een zacht prijsje, al voor €1,55 per m2!

7 manieren om je tuin goedkoop zomer klaar te maken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3. Maak gebruik van de hoogte
Vul wat kleurige potten en bloembakken met leuke zomerbloeiers en plaats ze aan de schutting, een muur of bovenop een buitenkast. Heb je resthout? Timmer een paar originele bloembakken en maak ze vast aan de schuur. Hoe gezellig is dat: waar je ook kijkt, overal ben je omringd een weelderige bloemenzee op verschillende hoogteniveaus.

4. Creëer je eigen minivijver
Heb je een oude cementkuip of een grote emmer over? Graaf hem in of zet zo’n mooie, stoere zinken teil op je terras. Water erin, wat waterplantjes, eventueel een vissenschooltje en je hebt een superlevendige waterpartij in eigen tuin. Een tweedehands waterpomp en andere vijverbenodigdheden houden de waterplantjes en je visjes happy.

5. Kleur, groei, bloei..
Plant een paar bloemzaden en geniet al snel van de weelderige zee aan diverse bloempjes. Help je de natuur graag een handje? Zet een rozenstruikje neer, zonnebloemen en planten die vogels, bijen en vlinders aantrekken, zoals lavendel en wingerd.

6. Kijk goed om je heen
Je bent niet de enige die lekker met de tuin bezig is. Houd je ogen open voor wat er in je buurt wordt weggedaan aan tuinspulletjes, planten of zelfs boompjes. Bij jou in de tuin vinden ze een gelukkig tweede leven.

7. Laat plantjes uit de sale weer shinen
Vaak hangen ze er een beetje zielig bij, maar neem ze gerust mee: plantjes in de uitverkoop. Water, wat aandacht en een goed plekje doen wonderen. Meerjarigen hebben vaak de beste overlevingskans: onderhoud ze goed en je hebt er een dankbaar – en goedkoop – bloeiertje bij.

Op zoek naar tips om je gazon te onderhouden? Bekijk deze pagina.

Categories 9 to 5

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “7 manieren om je tuin goedkoop zomer klaar te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *