Online Computervaardigheden - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x tips om jezelf online (beter) op de kaart te zetten

Of je nu net een eigen blog of website bent gestart, je online cv wilt verbeteren of simpelweg je computer-skills wilt verbeteren. Het is in deze tijd essentieel om digital-wise up to date te zijn. Wij geven 5 tips hoe dat te bereiken:

1) De basis
Zonder goede basiskennis ben je nergens. Dus belangrijk is om je computervaardigheden goed onder de knie te hebben. Van weten welk besturingssysteem je nodig hebt tot aan de instelling van je WLAN-router, je leert het allemaal met behulp van dit handige, gratis ebook.

2) Zoekwoorden
Zoekwoorden zijn belangrijk voor je SEO (zoekmachine optimalisatie). Wil je bezoekers of potentiele opdrachtgevers naar je website krijgen dan is het heel erg belangrijk dit goed op orde te hebben. Optimaliseer je je zoekwoorden dan zorg je dat er meer verkeer naar je website komt.

3) Up-to-date profielen
Zorg dat je social media profielen up-to-date zijn. Vul je LinkedIn-pagina aan en zorg voor een actuele profielfoto. Slim is het ook als je soms wat activiteit laat zien op je sociale kanalen en niet alleen maar ‘voyeurt’.

4) Speel jezelf in de kijker
Door zelf actief mensen te gaan volgen met je sociale kanalen, speel je jezelf in de kijker bij mensen. Kijk goed welke mensen en bedrijven interessant voor jou kunnen zijn. Slim is daarnaast om ook actief comments te zetten bij andersmans posts en artikelen.

5) Eigen website
Met behulp van heel eenvoudige programma’s zoals Wix, kan je in een mum van tijd een eigen website in de lucht gooien. Ideaal om bijvoorbeeld je cv op te plaatsen en te linken naar je social media kanalen. En ook fijn; bijna geen onderhoud nodig.

Categories 9 to 5 Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “5 x tips om jezelf online (beter) op de kaart te zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *