diana her fashion story - daily cappuccino - lifestyle blog

Te zien in Londen: “Diana: Her Fashion Story


Beeldrechten: Flickr Diana Jay CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Ben je een modeliefhebber en staat er een citytrip naar Londen op de planning? Breng dan zeker een bezoekje aan Kensington Palace. Niet alleen het paleis zelf is de moeite van het bezichtigen waard; dit jaar is hier bovendien de tentoonstelling “Diana: Her Fashion Story” te zien. Deze tentoonstelling neemt je mee in de evolutie die prinses Diana op het gebied van mode doormaakte.

 

Prinses Diana en de mode

Diana Frances Spencer werd geboren op 1 juli 1961. Haar leven in de schijnwerpers begon toen ze een relatie kreeg met prins Charles. In 1981 trouwde het stel. Als prinses was Diana zeer populair. Vooral het feit dat ze zich actief inzette voor verschillende goede doelen maakte haar geliefd. Daarnaast kreeg ze echter ook een andere rol: die van stijlicoon.

Prinses Diana was graag bezig met mode. Ze hield daarbij niet vast aan één stijl, maar ging door verschillende fases. Bij haar eerste publieke optredens was haar kledingstijl ingetogen en romantisch te noemen. In de jaren ’80 werden haar outfits uitbundiger en koos ze vaker voor glamour. In de jaren ’90 verschoof haar voorkeur weer en werd haar kleding zakelijker. Favoriete ontwerpers van Diana waren onder andere Bruce Oldfield, Catherine Walker en Jacques Azagury. Ook droeg ze wel eens ontwerpen van Escada, een merk dat nog altijd populair is en inmiddels ook in webshops als deze te verkrijgen is.

Diana’s kledingstijl inspireerde velen; wanneer zij een bepaald item droeg, wilden andere vrouwen het ook dragen. In de onderstaande video vertellen ontwerpers met wie ze werkte meer over haar kledingstijl en over de invloed die ze op de Britse mode had.

Over de tentoonstelling

Op 31 augustus is het precies twintig jaar geleden dat Diana bij een ongeluk in Parijs om het leven kwam. Om haar te herdenken vinden er het hele jaar verschillende evenementen plaats. De modetentoonstelling in Kensington Palace is één van die evenementen. In het paleis is een groot aantal kledingstukken van Diana te zien. Hier zitten ook zeer bekende kledingstukken bij, zoals de fluwelen japon die Diana droeg toen ze in het Witte Huis met John Travolta danste en een pakje dat ze aan had toen ze met prins Charles op huwelijksreis was. Naast kledingstukken zijn in Kensington Palace ook schetsen van Diana’s favoriete designers te zien. Deze schetsen werden tijdens het ontwerpproces voor haar gemaakt.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op deze website. Hier kun je ook meteen je toegangskaartjes kopen.

Categories Events

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Te zien in Londen: “Diana: Her Fashion Story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *