Bamigo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een onderbroek van bamboe

Een comfortabeler en duurzamer alternatief voor de onderkleding die we dagelijks dragen. Dat moet er toch wel zijn? Dat dachten de mensen van Bamigo ook. Daarom mixten ze het woord bamboe, het materiaal waar hun kleding van gemaakt is, en het Spaanse woord voor vriend, ‘amigo’, en daaruit werd de merknaam Bamigo geboren.

Bamboekleding
Bamboe is waarschijnlijk voornamelijk bekend bij je als zijnde voedsel voor panda’s. Dat het ook de basis van kledingtextiel kan zijn, is nog vrij nieuw. Pas in 2001 heeft de Universiteit van Peking namelijk ontdekt hoe je van bamboe textiel kunt maken. Sinds die tijd is bamboetextiel heel geliefd omdat het duurzaam en milieuvriendelijk is. Een aantal voordelen van het gebruik van bamboe zijn onder andere dat het na het kappen steeds weer aangroeit, er zijn geen pesticiden en mest nodig om bamboe te laten groeien en het heeft geen kunstmatige bewatering nodig.

Naast deze mooie voordelen, is een ander pluspunt het feit dat bamboemateriaal heerlijk zacht is. Daarom is het een perfecte grondstof om te gebruiken voor onderkleding. Bij Bamigo kan je naast ondergoed en t-shirts ook sokken ‘van bamboe’ kopen. Betaalbaar is het overigens ook zeker; zo zijn longsleeves (met v-hals) te verkrijgen voor nog geen dertig euro.

Good to know!
Je moet je zeker geen zorgen maken over gebrek aan voedsel voor de panda’s omdat een merk als Bamigo bamboe voor hun kleding gebruikt. Panda’s eten namelijk vooral de kleine bamboesoorten met laaghangende bladeren. De kleding van Bamigo wordt juist gemaakt van de grote bamboesoort Moso, een soort die de panda’s niet eten.

Wachten nu alleen nog is op een mooie vrouwenlijn. Een beha van bamboe zou namelijk zeker niet misstaan….

Bamigo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Design Fashion

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Een onderbroek van bamboe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *