VintyKids duurzaam kinderkleding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Duurzaam kinderkleding kopen

Er valt een hoop te zeggen over de huidige kledingindustrie. Zo wordt het milieu aangetast door vervuilende fabrieken en wordt er onder slechte omstandigheden gewerkt. Bovendien werken niet alleen volwassenen en jongeren urenlang onder erbarmelijke omstandigheden voor een mager loon, maar ook kinderen. Dit is pijnlijk, vooral als je op zoek bent naar kleding voor je eigen kind. Verschillende organisaties en kledingmerken zetten zich in om een duurzamere en eerlijkere kledingindustrie te realiseren, maar dat is iets wat veel tijd kost. Hoewel multinationals inspecteurs inzetten om de situaties in kledingfabrieken te beoordelen, betekent dat niet dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt aan de rivieren vol verf en gevaarlijke machines om kleding mee te maken. Gelukkig kun je zelf ook je steentje bijdragen aan het tegengaan van de foute kledingindustrie: door je (kinder)kleding tweedehands te kopen.

Kleding met een tweede leven
Kies ervoor een kledingstuk een tweede leven te geven. Door tweedehandskleding te kopen, bijvoorbeeld bij VintyKids, gaan we een slechte gewoonte uit de weg. Namelijk het steeds maar weggooien en opnieuw aanschaffen van kledingstukken. We gooien zoveel kleding weg, terwijl die kleren nog goed zijn. Daarnaast moet je nu eenmaal vaak nieuwe kleren kopen voor je kind, omdat hij of zij nog groeit. Juist daarom is 2e hands babykleding en kinderkleding vaak nog van goede kwaliteit, aangezien het maar kort gebruikt is. Veel broeken, shirts en vesten van merkkleding zijn nog lang niet versleten wanneer je kindje eruit gegroeid is. Door nieuwe kleren te kopen in de winkel, wordt de vervuilende en oneerlijke kledingindustrie gestimuleerd. Dit is alles behalve duurzaam. Daarom is het een goed idee om tweedehands kinderkleding te kopen!

VintyKids duurzaam kinderkleding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vlotte kleding voor alle kids
Met tweedehandskleding is dus vaak helemaal niks mis. Omdat tweedehandskleding een wat stoffig imago heeft, wordt vaak vergeten dat ook merkkleding opnieuw gedragen kan worden. Op de site van VintyKids vind je een groot aanbod van diverse merkkleren die weliswaar gedragen zijn, maar die nog prima een tweede ronde mee kunnen doen. VintyKids verkoopt uitsluitend kleren die er echt nog goed uitzien. Het aanbod is groot, waardoor er kleding van diverse bekende merken op te vinden zijn. Denk aan Tommy Hilfiger, DKNY en Bjorn Borg. Wie een bestelling plaatst bij VintyKids hoeft niet lang te wachten tot de kleding er is. Enkele dagen na het plaatsen van een bestelling kun je de kleren namelijk al verwachten. De kinderen zullen ernaar uitkijken hun pakketje met kleding in ontvangst te nemen!

Categories Kids

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Duurzaam kinderkleding kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *