5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam

1) Rosalia’s Menagerie
Een leuk nieuw cocktailbarretje op de Wallen geïnspireerd op Dutch heritage en spirits. Het interieur is lekker kitscherig met veel dierenelementen (een menagerie is een verzameling wilde en exotische dieren die in gevangenschap worden gehouden) en de cocktails zijn zowel klassiek als onverwacht bijzonder.

2) Street Art Bar & Bikkesement De Bajes
Afgelopen februari opende dit Street Art restaurant de ‘gevangenisdeuren’. De imposante muren van De Bajes (tegenwoordig staat het woord ‘Bajes’ bekend als het Bargoense woord voor ‘gevangenis’, maar de oorspronkelijke Jiddische betekenis is ‘huis’) zijn beschilderd met het artwork van fameuze street art artiesten uit de hele wereld. Het all-day eten en drinken doet niet onder voor het visuele geweld. En dat niet alleen; de nachtelijke uurtjes zijn gevuld met cocktails, speciaalbieren, bar bites en een wisselende DJ-programmering.

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Portugese koffiebar Nata
De Portugese koffiebar ‘Nata Lisboa’ strijkt deze maand neer in Amsterdam aan de Scheldestraat 1 onder het motto ‘the world needs nata’. Nata Lisboa is vernoemd naar het welbekende zoete gebakje uit Portugal, de pastel de nata. Op de menukaart vind je naast heerlijke Portugese koffie en uiteraard de beroemde pastel de nata, heel veel andere lekkernijen, zoals de pão com chouriço (warm broodje met chorizo) en pastel de bacalhau (stokvispasteitje).

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Koala Republic
Vers geopend aan de Jan Evertsenstraat, dit smart food concept. Wat je kan verwachten? Veel healthy food en drinks zoals homemade granola, citroen verbena thee en yoghurt tahini. Opeten doe je je gezonde maaltje in bijvoorbeeld de toffe, hoge loveseat. Niet te missen!

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5) Baut Paradijs
Na vier eerdere succesvolle locaties is restaurant Baut nu (weer) te vinden in Oost en wel op het Paradijsplein (what’s in a name…). Hier kan je de aankomende tijd om de kookkunsten van chef Michiel van der Eerde te komen proeven. Hemelse toevoeging aan het nieuwe Oostpoort zeggen wij!

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Coffee Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *