duurzaam interieur - daily cappuccino - lifestyle blog

Tips voor een duurzaam interieur

Met z’n allen worden we steeds duurzamer. Bewust leven is niet zomaar een trend, maar iets wat we ons ook echt moeten aanmeten voor het behoud van onze planeet. Een duurzaam interieur hoort daar zeker ook bij. Maar hoe doe je dat?

1) Materiaalkeuze
Natuurlijk kan je niet in één keer je hele interieur op de schop doen. Echter kan je wel bij de aankoop van nieuwe meubels letten op het soort materiaal dat gebruikt is. Belangrijk is om te checken of het het zogenaamde FSC keurmerk draagt. FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer en het hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor natuurlijke materialen als katoen en vilt. Niet alleen zijn dit pure materialen ook staat het super mooi in je huis.

2) Upcycling
Met upcycling geef je oude meubels een nieuw leven. Het is een term die met name de laatste jaren steeds populairder is geworden. Eerder hebben we op onze website al mooie voorbeelden gegeven van allerlei upcycle-initiatieven.

3) Lichtgebruik
Gelukkig zijn de ouderwetse niet energiezuinige gloeilampen alweer een tijdje vervangen voor spaarlampen en/of LED verlichting. Wist je dat je tot 80% kan besparen op energie door voor een spaarlamp te kiezen? Dat is bepaald niet weinig en zeker iets om rekening mee te houden in je interieur. Er zijn zelfs spaarlampen die dimbaar zijn.

Meer weten over een duurzame lifestyle? Neem dan vooral ook eens een kijkje op de website www.duurzaamthuis.nl, die bomvol tips staat omtrent duurzaam leven.

Categories Living

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

1 comment on “Tips voor een duurzaam interieur

  1. Imke,

    Zeer interessante ideeën! Vooral vind ik een tip met LED verlichting leuk en het idee met spaarlampen lijkt me wel origineel. Straks ga ik mijn huis verbouwen en een nieuwe interieur hoort erbij daarom ben ik nu op zoek naar verschillende ideeën en ook wil ik dat mijn hernieuwd huis zo duurzaam mogelijk zal zijn.

    P. S. Natuurlijk zal ik natuurlijke materialen gebruiken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *