De 5 Koffietrends voor 2017

1) Cold Brew
Cold brew koffie wordt gebrouwen zonder dat het water wordt verhit. De koffie wordt juist in koud water geweekt. De smaak die daardoor ontstaat is een stuk minder bitter. Straks zitten we allemaal dus niet meer met ons dagelijkse, warme bakkie koffie aan de eettafel (check de mooiste overigens op Tabledusud.nl) maar met een koud bakkie pleur!

2) Honing in je koffie
Op de afgelopen Horecava werden wij blij van ons bezoek een het zogenaamd ‘Honinglab’. Een samenwerking van Kolibri, CoffeeLab, Melvita en Van Oordt. In dit lab lieten ze zien dat honing een perfecte smaakcomponent is voor in je koffie. Nee, je moet het niet zien als vervanger van de suiker, maar juist als een betere smaakmaker. Honing is namelijk krachtiger van smaak dan geraffineerde suiker én er is dus minder van nodig.

Koffietrends - Honinglab - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Plantaardige melk
Amandelmelk, havermelk, sojamelk, kokosmelk, Quinoamelk… Slechts wat voorbeelden van soorten alternatieven voor koemelk om je cappuccino of latte mee te bereiden. Waar het een paar jaar geleden nog ‘raar’ was om een soja latte te vragen, is dit nu hartstikke gangbaar. En bovenal hartstikke healthy! Dus voortaan kun je gewoon kokosmelk in je melkopschuimer gooien!

4) Foodpairing
Het is vrij vanzelfsprekend om bij een kop koffie een stuk appeltaart te nemen. Vooral in Nederland. Maar waarom altijd voor zoet kiezen? Bij de moderne koffiesmaken passen juist hartige en (fris)zure gerechtjes. Probeer dus te experimenteren en je smaakpapillen te kietelen.

5) Speciaal water
Het ene water is het andere niet. We zien dat barista’s steeds vaker kiezen voor ‘speciaal’ water. Met speciaal geinstalleerde waterfilters in de koffiebars moet de koffie net weer dat extra beetje smaakverbetering krijgen.

Categories Coffee

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “De 5 Koffietrends voor 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *